EFECTE FIZIOLOGICE

NOTA: Prokinesis recomanda folosirea ei sub indrumarea unui medic sau kinetoterapeut. Deasemenea recomanda consultarea sfatului medicului inainte de aplicarea benzii. Se recomanda atentie sporita la aplicarea benzii de catre varstnici sau persoane ce prezinta boli sistemice, sensibilitate cutanata sau tesut traumatizat. Aplicati o mostra de banda pe tesut, pentru testarea sensibilitatii tegumentului dumneavoastra.

APLICARE PENTRU GAT

Aplicati baza literei „Y” in partea superioara a zonei cervicale. Fara a adauga tensiune suplimentara, extindeti capetele fasiei taiate in forma literei I, in timp ce pacientul apleaca capul in inainte. Tinand de capetele fasiei, intindeti usor mijlocul acesteia si aplicati-o peste zona contractata a muschiului. Aplicati capetele benzii fara a mai le mai intinde.

APLICARE PENTRU SPATE

Pacientul se apleaca spre inainte pentru a intinde musculatura spatelui. Se aplica doua fasii de banda (sub forma literei I) incepand din regiunea sacrala, paralel cu coloana vertebrala. Se adauga foarte putina tensiune in banda. Mai adaugati o fasie perpedincular peste cele doua, acoperind cu ea zona inflamata. Ultima fasie se adauga fara tensiune asupra benzii.

APLICARE PENTRU UMAR

Banda se aplica sub forma literei Y, de la jumatatea antebratului spre umar, incadrand cu ea muschiul deltoid. Se aplica o a doua banda, sub forma literei I, in timp ce pacientul ridica bratul la 90 de grade fata de trunchi. Nu se adauga tensiune la aplicarea celei de-a doua benzi.

APLICARE PENTRU ANTEBRAT

Pacientul executa extensia antebratului cu palma in sus. Aplicati banda in forma de X pe articulatia mainii. Extindeti usor o fasie de banda pana la baza policelui. A doua banda extinsa usor pana la baza auricularului; aplicati inca o fasie de banda in jurul articulatiei pumnului, fara extinderea benzii.

APLICARE PENTRU GENUNCHI

Pacientul asezat pe scaun, cu genunchiul usor flexat. Se aplica banda sub forma literei Y pe coapsa. Pacientul indoaie genunchiul la 90 de grade. Se aplica capetele benzii in jurul articulatiei, fara tensiune asupra tape-ului. Se aplica o a doua banda, tot sub forma literei Y pe tibie, iar capetele acesteia vor inconjura articulatia genunchiului, fara ca terapeutul sa extinda banda.

Indepartarea Benzii Kinesiologice se va face in directia de crestere a parului de pe tegumentul pe care a fost aplicata. Poate fi indepartata folosind inmuierea in apa si sapun sau folosind crema sau ulei de corp. Mai jos puteti urmari cateva modalitati de aplicare a benzii pentru afectiunile cele mai frecvente:

  • LUXATIE A GLEZNEI

  • INFLAMATIA CALCAIULUI

  • DURERI ALE UMARULUI CU DIFERITE CAUZE

  • TENDONUL LUI AHILE

  • COTUL TENISMENULUI

  • DURERI ALE SPATELUI

  • DURERE TIBIALA ANTERIOARA

  • DURERI ALE UMARULUI/GATULUI